Spiegel

Leef zoals jij wilt

Spiegel

Kijk jij jezelf wel eens recht aan in de spiegel? Kan jij jezelf recht aan kijken in de spiegel? Heb jij zaken op je kerfstok? Dingen waar je niet helemaal eerlijk in bent? Zaken die je eigenlijk anders aan had moeten pakken?
Wat een schuldgevoelens dan hè? Laat staan dat je de oordelen en veroordelen van een ander er ook nog eens bij op je schouders neemt.

Mensen vinden het makkelijk om zich vooral bezig te houden met wat een ander allemaal doet, niet doet of anders zou moeten doen. Waarom? Omdat hen dat bevrijd van hun spiegel. En omdat het hen wellicht een reden geeft om ook niet helemaal eerlijk te zijn. ‘Anderen maken toch ook misbruik van de situatie, waarom ik dan niet?’

Tja, waarom jij eigenlijk niet? Omdat je trots op jezelf bent, blij met jezelf bent en geen zin hebt in eigengemaakte schuldgevoelens. Daarom.

Maarja, die opmerkingen, die blikken, dat geroezemoes, dat geroddel is wel erg vervelend. Daarom hier voor jou een spiegel: Als jij blij bent met wie je bent en hoe je je leven aanpakt, dan is dat voldoende. Laat de oordelen en veroordelen van anderen maar lekker langs je heen glijden. Jij weet immers hoe het echt zit. Jij bent oprecht, eerlijk, te vertrouwen en doet je best. En dat, dames en heren, is het belangrijkste. Jij bent het belangrijkste. Zo!

nl_NLDutch