Leg je ego eens af.

Leef zoals jij wilt

Leg je ego eens af.

Leg je ego eens af? Ja! Moet je eens kijken hoe vaak je per dag bezig bent met het gelijk krijgen of het erop letten dat er in ieder geval in jouw behoeftes wordt voorzien. Allemaal ego. Ego veroorzaakt gevoelens als schuldgevoel, schaamte, jaloezie, hebzucht…om maar eens wat te noemen. Ego-vrije of ego-magere gevoelens zijn het oprecht plezier hebben, het je vervuld vullen van liefde voor jezelf of voor een ander, het optimale genieten van de mooie momenten die je meemaakt op een dag. Iedereen kent dit gevoel wel.

Hoe je dat doet? Je ego niet de baas laten zijn? Echt luisteren naar anderen en ook eens proberen hetgeen de ander zegt op face value te nemen. Sta eens stil bij het gevoel dat de ander of de woorden van de ander bij je oproepen. Is dit een warme emotie of is het een emotie die ervoor zorgt dat je je tekort gedaan voelt?

Luister eens naar wat de ander van jou wilt zonder dat je in de ‘ja, maar…’ schiet. Voel nu eens of je dat voor de ander wilt doen of dat jouw gevoel om het niet te willen daarin belangrijker is. Als je het verzoek van de ander kan en wil inwilligen, doe het dan ook met overgave. Wat gebeurt er?

nl_NLDutch