Te veel leuk is niet leuk meer…

Leef zoals jij wilt

Te veel leuk is niet leuk meer…

Nou jaaaa, zit je helemaal in de flow: alles gaat goed. Alles is leuk. Projecten hier, uitnodigingen daar. Werk, sociale contacten, gezinsleven, nieuwe uitdagingen. Energie te over.

Tot…

Tot het moment dat je alleen maar aan het rennen bent, je geen moment meer hebt om even dat kopje thee te drinken, je heel erg behoefte hebt aan even een avondje voor jezelf, je kribbig wordt, je man/ vrouw loopt af te katten en je je frustraties op jezelf botviert door te eten wat je niet zou moeten eten of erger nog: woede -aanvallen te krijgen waarbij je jezelf pijn doet omdat je het niet meer voor elkaar krijgt.

Maar…je was toch alleen maar leuke dingen aan het doen? Alleen maar ‘ja’  aan het zeggen op leuke dingen. Yep! Maar te veel leuk is niet leuk meer…herken je dit verhaal? Uit het leven gegrepen…;-)

Dus? En nu?

Keuzes maken!

‘Ja, maar, ja, maar…ik weet niet wat ik moet laten vallen, want ik vind het allemaal leuk!’.
Tsja, maar ook in leuke dingen zijn keuzes te maken. Geen leuke keuzes, maar toch keuzes. En gelukkig maar dat er nog honderd-en-één leuke dingen overblijven. Liefst een heel stuk minder natuurlijk, maar dingen moeten afgezegd worden, anders ingeregeld worden, anders vorm gegeven. Ondanks al het leuk ben je terug bij niet-leuk.

Pak je plussen- en minnenlijstje er maar weer bij. Ga maar zitten. Of nog duidelijker: gooi een muntje op. Als je teleurgesteld bent over de uitkomst, dan weet je welke keuze je daar in kan maken.

En ook in heel veel leuk zijn er altijd dingen die net minder leuk zijn. Trust me!

Flip a coin!

nl_NLDutch