Druk

Leef zoals jij wilt

Druk

Druk. Je bent druk. Je hebt het druk. Je doet druk. Er wordt druk op je gelegd. Allemaal druk waar we zonder kunnen.

Maar kunnen we wel zonder? Drijven we eigenlijk niet op het feit dat we druk zijn. Scoor je daar niet mee? ‘Ik ben zo druk, maar ik krijg het wel allemaal voor elkaar hoor!‘ Jahaa, dat is mooi.

Maar ten koste van wat? Er zitten maar een beperkt…écht een beperkt -zeker als je druk bent -aantal uren in de dag…dus tja, wat krijgt minder tijd? Je huishouden? Prima. Je sociale leven? Is al minder prima. Je partner? Niet meer prima. Je kinderen? Helemaal niet prima. Of het ergste van al: jezelf…Niet goed!!!

In het Engels zeggen ze ‘Something’s gotta give’…en grappig genoeg kiezen we steevast voor de laatste twee. Je gezin en jezelf. En laten die nou net het belangrijkste zijn…je steunpilaren waarop je rust in tijden van drukte…die het je vergeven als je even geen tijd meer voor ze hebt…maar wat gebeurt er als die drukke periode te lang aanhoudt? Als je geen tijd meer hebt voor de belangrijkste mensen in je omgeving. Als je geen tijd meer maakt voor jezelf? Geen leuke sfeer meer thuis, kinderen die jengelen -alsof ze het door hebben dat je dat nou net niet kan gebruiken, want je wilt door -, je partner die jou dan ook maar geen aandacht meer geeft en je lijf. Ja, je lijf…die allemaal signalen begint af te geven dat het teveel is. En dan?

Complete melt down…migraines die maar niet weg lijken te gaan. Schouders die compleet vast zitten. Een relatie die niet meer lekker loopt. Kinderen die je alleen nog maar kennen van het welbekende vlees snijden op zondag. En vrienden? Die heb je niet meer…
Wat heb je over? Je werk? Nee, want dat kan je niet meer doen omdat je daar de energie niet meer voor hebt…aiiiiii…

Dus: lees het verhaal weer terug. Zie waar je je in begint te herkennen? En stop het.. gelijk daar… op dat punt. Zet je computer uit. Ga die keuken schoonmaken, bel die vriendin weer eens op, neem je partner mee uit eten, boek gelijk tickets voor wat leuks met je kinderen, en best of them all…pak je Bucketlist erbij en ga gelijk iets regelen voor jezelf…Werk is iets wat de rekeningen zou moeten betalen én waar je lol in hebt…voor een bepaald aantal uren in de week…8, 16, 24, 28, 36, 40…nou vooruit 45, maar meer niet. Echt niet!

Vraag jezelf dit af: Leef je om te werken óf werk je om te leven? This is your Life!

nl_NLDutch