Mensch, erger je niet…

Leef zoals jij wilt

Mensch, erger je niet…

Wie heeft er niet last van? Irritaties omdat je steeds typfouten maakt in je verhaal. Kort aangebonden omdat je kinderen aan het jengelen zijn. Geïrriteerd over afspraken die niet nagekomen worden. Ergernissen omdat je niet uit je woorden komt. Kortom, irritaties. Irritaties werken op je humeur en op je gedrag. Want als je vanuit irritatie iets probeert te doen, dan gaat dat óók geheid fout. Er komt niets meer uit je handen. Er komt niets positiefs meer over je lippen. Ellende dus…geen flow, geen productiviteit, alleen ergernissen en als het mee zit een lichte hoofdpijn.

Zou het helpen als je de boel even de boel kunt laten? Als je even je hersenen op een taak zet die niets te maken heeft met je irritatie? Als je gewoon even naar buiten loopt om de zon op je gezicht te voelen. Als je een kopje thee voor jezelf ging zetten. Als je even je ogen dichtdoet en let op je ademhaling? Zou dat er voor kunnen zorgen dat je jezelf uit de spiraal van negativiteit haalt en je weer in een andere state of mind zet? Ik ga het nu proberen…

Mijn bevindingen:
* Neem er de tijd voor. Niet na vijf minuten al terug naar je bron van irritatie, maar net zolang iets anders gaan doen totdat je ergernisgevoel uit je lijf is weggeëbt.
* Stop de interne stemmen die steeds maar weer herhalen hoe geïrriteerd je bent door ze letterlijk de halt toe te roepen.
* Drie keer diep in- en uitademen helpt je ruimte te krijgen in je borstkas waar die ergernis meestal zit.

En dus niet toch na vijf minuten weer gaan doen wat je MOET doen omdat je het MOET doen, hè!

nl_NLDutch