Mindful?

Leef zoals jij wilt

Mindful?

Een hot item van deze tijd is het mindful leven. En daarmee bedoelen we onder andere: leef in het nu, veroordeel en oordeel niet en heb aandacht voor de dingen die je doet.

Ik ken een hele grote groep mensen die dit al doen, die overal om ons heen zijn en waar we de ‘filosofie’ zo van af kunnen kijken zonder dat het opvalt…They are among us! Wie?

Kinderen!

Ja, jouw kinderen, de kinderen van de buren of van je zussen, broers, vrienden en vriendinnen! Ik ken geen andere species die totaal niet bezig is met morgen, die urenlang heerlijk kan spelen zonder dat iets als raars bestempeld wordt en die niet nadenkt over de consequenties van zijn of haar gedrag. Kinderen dus, die zijn pas mindful. Wat moet dat heerlijk zijn! Daar streven we toch allemaal naar? Ongecompliceerd de dingen doen waar je helemaal blij van wordt zonder na te denken over wat anderen daar wel niet van vinden?

Dus, wat zijn wij – ouders en volwassenen – in hemelsnaam aan het doen om deze kinderen uit deze staat van ‘pais en vree’ te halen door ze te laten nadenken over morgen, overmorgen, volgende week, door ze te leren zichzelf te vergelijken met anderen en hen dingen op te leggen die ze moeten doen voordat ze weer bezig mogen met hun eigen spel??? Ooit wel eens over nagedacht?

Laat ze – binnen bepaalde grenzen- kind zijn. Laat ze in het nu leven. Laat ze onbevooroordeeld tegen anderen aankijken. Laat ze lekker spelen. Laat ze mindful! Ga erbij zitten, kijk naar ze, observeer ze, heck, speel gewoon weer eens lekker mee!

Wees zelf even kind! Wees ook in het moment! Wees mindful!

nl_NLDutch