Flow…

Leef zoals jij wilt

Flow…

…je hebt het of je hebt het niet.

Maar is dat zo? Ik denk dat het te creëren valt. Hoe?
Door te doen waar je zin in hebt op dat moment.

–> Ben je aan het werk en heb je geen keus? Wel hoor! Pak iets op waar je lol in hebt of ga met collega’s praten die je inspireren.
–> Ben je thuis en moet er weer opgeruimd worden? Begin dan met hetgeen je het minst erg vindt of misschien wel leuk: bijvoorbeeld ramen lappen of de keuken opruimen zodat je mooie bos bloemen van de markt weer goed uitkomt.
–> Of moet je ergens aan beginnen, maar voel je je te lui om van de bank te komen? Ga dan eerst eens staan. Neem een stap en ga iets doen wat je leuk vindt – al heeft het niets te maken met wat je eigenlijk zou moeten doen – en begin van daaruit de energie te maken, te creëren, te voeden – noem het hoe je wilt – die je nodig hebt om in die flow te komen. Je zal zien dat als die energie zich weer aandient, je de taken waar je geen zin in had in een mum van tijd kan afhandelen.

Dus ja, het vergt wel wat inspanning…maar eigenlijk alleen de inspanning die het kost om even bij jezelf stil te staan en te bedenken waar je zin in hebt. Da’s geen opgave toch? Dat is de eerste stap op weg naar de flow

Nu geen flow? Waar heb je zin in? Sta op and just take it from there.

 

No Responses

nl_NLDutch