Geef het aandacht…

Leef zoals jij wilt

Geef het aandacht…

Over die spoken gesproken hè? Die spoken die je zeggen dat die zak chips echt goed voor je is, dat niemand erachter komt als je die collega versiert terwijl je al een partner hebt, die je zeggen dat je echt even iets anders moet gaan doen dan het werk wat zich opstapelt. Díe spoken. Ken je die?

Ik heb een idee. In plaats van ze de mond te snoeren, geef ze eens aandacht. Laat ze nou eens helemaal uitpraten. En doe dan het omgekeerde van wat je vindt dat je moet. Draai het ‘moeten’/ de ‘drang’ van dat spook nu eens om in zorg voor jezelf en voor de ander.

Hoe dan? De volgende keer als die zak chips in je kast zit te schreeuwen om opgegeten te worden, ga dan je tanden eens poetsen. Is het tegenovergestelde toch? En heb je nu nog zin in chips met een minty smaak in je mond?
En als je de drang niet meer kan weerstaan om die collega net wat langer in de ogen te kijken dan goed voor jullie beiden is, bel je geliefde dan eens op of zoek een mooie e-card die je kan opsturen naar degene die thuis op je zit te wachten. Richt je liefde op de persoon die het van je verdient. 
En dat werk dat allemaal moet? Ga het volgende halfuur eens de dingen doen waarom je de baan zo leuk vond en goed bij je vond passen. Kom weer in de flow en pak dan de dingen aan die prioriteit hebben. Maak je werk weer leuk!

Of te wel: geef het aandacht én draai het naar iets positiefs. Doe iets wat wèl goed voelt.

Kan je niets verzinnen? Is jouw situatie uniek? Reageer dan op deze post en inspireer anderen die deze site lezen met jouw omdraai-perikelen.

Hoor ik snel wat van je?

nl_NLDutch