Vertrouwen?

Leef zoals jij wilt

Vertrouwen?

Ergens vertrouwen in hebben, de ander vertrouwen of vertrouwen op een goede afloop. Is dat niet eigenlijk synoniem voor: de controle loslaten. Iets wat wij mensen maar lastig blijken te kunnen.

Hoe komt het dat wij het heerlijk vinden om overal bovenop te zitten? Om te proberen dingen en uitkomsten te beïnvloeden? Waarom de behoefte om het leven beheersbaar te maken en te houden?

Waarom? Uit angst!

Angst dat dingen niet verlopen zoals wij ze willen, angst de ‘controle’ te verliezen.

Maar welke controle dan? Het leven is niet te organiseren, is niet in hokjes te vatten, is niet te plannen. Veel dingen wel, maar de grote dingen, de dingen die er echt toe doen…die gebeuren je.

En is dat slecht?

Nee, zeker niet.

Heb je daar invloed op?

Nope…

Is het dan handig om veel energie te steken in hoe het eigenlijk gelopen had moeten zijn?

Nee.

Dat dingen gaan zoals ze gaan, daar kan je niets aan doen. Hoe je ermee omgaat daarentegen, daar heb je dan wel weer wat over te zeggen. Laat je een gebeurtenis je leven bepalen of probeer je er een positieve draai aan te geven om te zien wat je ervan kan leren. En wat doe je dan eigenlijk als je er op deze manier mee omgaat? Juist, je pakt de controle op de zaken waar je wel degelijk iets over te beslissen hebt, namelijk: je gedachten erover.

Probeer het eens: de controle loslaten door je gedachten erover te beïnvloeden. Misschien gebeuren er nog wel leuke dingen ook.

Hulp nodig? Neem contact op voor een sessie waarin jou het vertrouwen weer terug wordt gegeven..

nl_NLDutch