Lekker self centered…

Leef zoals jij wilt

Lekker self centered…

Lekker self centered... 1Wist jij dat de hele wereld om jou draait? Dat jij ’the center of your universe’  bent. Heb je daar wel eens over nagedacht? Eigenlijk best lekker, vind je niet? En het is nog zo ook. Jij leeft jouw leven, niet die van je buurman, niet die van je partner. En het fnuikende is: dit is al lastig genoeg. Dus waarom zou je je in hemelsnaam ook nog willen bemoeien met het leven van anderen?

Dat is voor één reden en één reden alleen: zodat je je niet op je eigen leven hoeft te focussen. Ja-haaa, laat die maar even doordringen. Het is gewoon vluchtgedrag. Vluchtgedrag om maar niet met jezelf geconfronteerd te worden. Het is toch heerlijk om helemaal op te gaan in hoe een ander de dingen beter kan aanpakken dan dat voor jezelf te bedenken en te voelen…ga er maar aan staan.

Nou, ga er eens aanstaan, is mijn advies.

Hier een leuke om je een boost in de goede richting te geven: als de wereld om jou draait en jij de belangrijkste persoon bent in jouw wereld, dan heb je het dus ook voor het zeggen. Precies! Jij hebt het voor het zeggen! Jij hebt de controle! Pak die dan dus ook.

Iedere gedachte die in jouw hoofd ontspruit is van jou, van niemand anders. Dit betekent dat als dit geen leuke gedachte is, jij deze dus kan ‘om-denken’ naar een leukere gedachte. Dit betekent ook dat jij kan beslissen hoe jij je voelt. Niet hoe anderen je laten voelen, want ook dat doe je zelf. Pak die controle terug en voel hoe jij je wil voelen. Anderen hebben alleen maar een invloed op je als je hun gedrag/ hun woorden/ hun acties interpreteert zoals jij dat ervaart/ hoort en ziet. Wil jij je dus niet op een bepaalde manier voelen, dan zijn er drie dingen die je kan doen: je kan de ander vragen of het klopt dat ze jou zo een gevoel willen geven, je besluit dat je het gedrag van de ander langs je heen laat glijden of je zoekt het gezelschap van die persoon niet meer op. Een win-win-win situatie. Je hoeft alleen maar rekening te houden met jezelf, met jouw gevoel. En als niet goed voelt, dan besluit je ’there and then’ dat je het zo niet wilt en het anders gaat doen.

Jij hebt de controle om je leven, je dagelijkse dingen, anders te doen dan dat je ze tot nu toe hebt gedaan. Jij bent ‘in control’.  Dus kies maar een route…en kies hem bewust. Jij laat de wereld immers draaien.

nl_NLDutch