Teveel dingen…

Leef zoals jij wilt

Teveel dingen…

Zo herkenbaar. Voor zovelen onder ons. Het doen…maar met name ook het wíllen doen van teveel dingen: én werken, én solliciteren voor een andere baan, én een huishouden met kinderen én een sociaal leven én sporten én ook goed gezond leven én dan nog andere nieuwe dingen erbij.
Op een gegeven moment gaat dat niet meer. Je hebt maar 24 uur in een dag, waarvan je er ook het liefst mi-ni-maal acht wilt slapen en ja, toch nog even ‘voor de ontspanning’ voor de televisie wil hangen. Maarja, al die dingen, mensen en situaties vragen wel aandacht…hoe dat aan te vliegen? Je raadt het al: keuzes maken. Wat vind ik het belangrijkst? Waar krijg ik energie van als ik dat blijf doen? Wat valt af?

Als eerste natuurlijk het televisiekijken. Dat scheelt toch snel zo twee of drie uur op een avond. Niets mis met televisiekijken, maar beperk het tot een avondje of twee waarop je dan ook alleen de dingen gaat kijken die je echt wilt. Niet het oeverloze, doelloze zappen, maar kijken naar programma’s die je echt interesseren.
Voor je social life zou je altijd tijd vrij moeten kunnen maken. Niets beters dan met vrienden lekker ouwehoeren, eten, borrelen of stappen. Zo hoor je ook weer eens wat nieuwe zienswijzen op de manier waarop je dingen aanpakt. Misschien hebben zij nog wel betere suggesties voor het ’te veel dingen’ hebben in je leven.
Dan het werken en solliciteren. Wees je ervan bewust dat dit deel ongelofelijk veel tijd van je week opeist: 18, 24, 32, 40 uur of meer…ga dus in hemelsnaam werk doen wat je leuk vindt. Waar je energie van krijgt. Waar je van kan leren en waar je veel van jezelf en je passies in kwijt kan. Niet blijven zitten in een baan omdat je dan maar een baan hebt. Zonde van je tijd!
En dat huishouden met die kids: plan het huishouden, hou je daar ook aan én laat je bloedjes meehelpen natuurlijk. En geniet van ieder uur, iedere minuut, iedere seconde van die kinderen. Want oh-my-God, wat worden die snel groot! En voordat je het weet zijn ze het huis uit en heb je inene tijd over. Dan denk je terug en denk je ‘had ik nou echt te veel dingen?’.
Op deze manier hou je tijd ‘over’ voor de spontane dingen die op je pad komen en waar je dan toch ook tijd aan wil besteden. Het kan allemaal wel…

Kortom, organiseer, spreek dingen met jezelf af en vermaak je! Doe energie op door dingen aan te pakken die je leuk vindt! Have fun!

nl_NLDutch