Multitasken is out!

Leef zoals jij wilt

Multitasken is out!

Okee, dus: je bent administratie aan het opbergen, emails aan het checken, een was op aan het hangen, een moeder aan het bellen, een lamp aan het vervangen, een kind aandacht aan het geven en je bent ook nog bezig je in te schrijven voor een workshop die je graag zou willen volgen…multitasken noemen ze dit. Resultaat: de administratie hangt netjes aan de waslijn, je hebt een vruchteloze poging ondernomen je kind in de fitting te draaien en in plaats van je in te schrijven voor de workshop, geef je hem nu zelf…

Multitasken is precies het tegenovergestelde van mindful zijn, van leven in het moment. Multitasken is proberen zoveel mogelijk in zo min mogelijk tijd te doen, liefst nog op de automatische piloot ook. Met als resultaat dat je drie van de vijf dingen weer opnieuw mag doen, maar nu goed.

Ik ga voor het nieuwe ‘tasken‘ namelijk het ‘singletasken‘ of ‘onetasken‘. Eén ding tegelijk, met aandacht, met een goed resultaat en – het belangrijkst – met een goed gevoel erover. Multitasken is out, dames en heren! Als je vertelt goed te kunnen multitasken, dan hoor ik eigenlijk: ik-ben-nu-zoveel-dingen-tegelijk-aan-het-doen-dat -ik-daar-helemaal-gek-van-wordt-maar-het-moet-ohoh-eigenlijk-zit-ik-tegen-een-burn-out-aan…

Oplossing: stoppen met denken alles (zelf) te moeten doen. Kies één ‘moetje’ op een dag en zet daar twee ‘willetjes’ tegen over en…delegeer! Je zal zien dat je dag veel leuker wordt zo.

Kom je er niet uit? Maak een afspraak om te kijken hoe je de ballast kan laten gaan en opgelucht een andere route kan kiezen.

No Responses

nl_NLDutch