Kijk eens naar beneden!

Leef zoals jij wilt

Kijk eens naar beneden!

Roept iedereen ook tegen je dat je je hoofd hoog moet houden en je je moet richten op je doelen en op je toekomst?

Ik weet zo net niet of dat nou handig is. Mijn doelen zijn altijd veels te groot, meeslepend en niet haalbaar. Mijn lat ligt zo hoog dat ik hem vaak niet meer zie. Herkenbaar?

Daarom de nieuwe aanpak: kijk eens naar beneden! En dan met name naar je voeten. Als jij die doelen wilt bereiken – want die hou je toch! – dan is het goed om je eerst eens te focussen op je voeten die de eerste stap daartoe moeten nemen. Geen beren en spoken op de weg, want die zie je niet met je blik naar beneden gericht. Maar puur de ene voet voor de andere. Stap één dus…simpel toch! Van daaruit komt de beweging, niet meer niet minder.

En als je stap één hebt gezet, zal je zien dat je tijdens die stap al nadenkt over de tweede stap. En voila, ook die maak je veel makkelijker dan dat je je blik op de horizon gericht houdt met al die bergen ervoor. En weet je, misschien als je bij stap 30 bent zie je wel dat je eigenlijk al over de helft bent van je eerste berg. Alle spoken en beren zijn dan al lang ondersteboven gelopen zonder dat je er erg in had.

Maak gebruik van de flow die er ontstaat. Hou je doelen klein en overzichtelijk…en voor je het weet ben je ‘on top of the world’…grappig!

nl_NLDutch