Wie ben ik? 1Ik ben Karlien Tarry-Kruger en sinds 2002 afgestudeerd psychologe. Ik mag mijzelf sinds 2012 psycholoog NIP noemen, wat onder andere inhoudt dat ik me aan de beroepscode van het NIP moet houden. Deze is geënt op de begrippen verantwoordelijkheid, integriteit, respect en deskundigheid.

Na jarenlang te zien dat relaties met belangrijke anderen impact hebben op hoe je kan voelen en je zelfs kunnen helpen om de uitdagingen in het leven beter aan te kunnen, ben ik sinds 2020 dan nu echt EFT-therapeut (relatietherapeut) waarin ik geleerd heb hoe stellen te begeleiden in hun relatie-perikelen.

Mijn plezier – in zowel individuele begeleiding als in het helpen van stellen – zit hem in het voelen en zien dat een kwartje is gevallen. Dat iemand of een paar iets oppakt en daar actief mee bezig gaat in zijn, haar of hun leven. Ik zet mezelf graag in om jou te laten zien en te laten voelen dat er altijd keuzes zijn en je te helpen ze dan ook te maken. Ik begeleid je in het nemen van verantwoordelijkheid voor je leven. Om met een zachtere blik te kijken naar de dingen die op je pad komen, door onder andere je houding daarover milder te maken. Ik kijk samen met jou hoe je met empathie en compassie je leven en relaties aan kunt gaan.

Ik help je graag bij jouw uitdaging(en) door je te begeleiden/ te ondersteunen/ de rode lijn eruit te halen…noem het hoe je wilt.

Ik heb negen jaar lang bij twee huisartsenpraktijken gewerkt en heb vele patiënten gezien. Wat ik van hen terughoor over mij is dat ik oordeelloos kan luisteren, dat ik kijk naar de mogelijkheden en met humor mensen tegemoet treedt, waarbij mijn enthousiasme ontwapenend werkt en zorgt voor een open en veilige sfeer om samen aan het werk te kunnen. Lees ook de aanbevelingen.

Ik ben sinds 1998 samen met mijn Engelsman en heb twee jongens in de puberleeftijd. Ik vind het leuk om te lezen, Netflix te kijken, te puzzelen (hoe mindful!) en interessante podcasts te luisteren over mijn vakgebied om daar jou weer op te attenderen.

Wil je zelf kijken, ervaren en voelen hoe het is om met een vriendelijke psychologe naar jezelf te kijken, pak dan die telefoon of schrijf die mail en wellicht zien we elkaar binnenkort. This is your Life!

Mijn credo is: Durf het niet en doe het toch!

Lees meer over mijn aanpak in het volgende krantenartikel in het voormalig Ons Leidsche Rijn van juli 2012. Nu 10 jaar oud en nog steeds denk ik er hetzelfde over, mooi!