Lees wat mijn cliënten en patiënten over mij zeggen:

PS, 59 jaar. Journalist, cliënt This is my Life! – sept 2022:

Het enthousiasme waarmee je mij aanmoedigde om de deuren in mijn hoofd te openen die ik het liefst gesloten houd. Het zorgde ervoor dat ik durfde te kijken wat er zich achter die deuren bevond. Wat heb ik geleerd? Ik
begrijp mijzelf beter. Ben meer verbonden met mijn gevoel.


Nicky P, 33 jaar. Creatief ondernemer, cliënte This is my Life! – jul 2022:

Ontzettend fijn contact gehad, ik voelde me heel erg begrepen. Karlien zorgde ervoor dat ik de hulp kon toepassen op een manier die voor mij persoonlijk heel erg goed werkt. Heel erg fijn dat er zo wordt meegedacht in welke hulp er welen niet bij me past. Super persoonlijk en ik heb me altijd heel veilig en vertrouwd gevoeld tijdens de sessies. Met de tools die ik heb geleerd kan ik nu zelf weer stappen maken en dankzij de sessies voel ik me daar nu een stuk zekerder over.


Cliënt This is my Life! – jun 2022

De gesprekken met Karlien zijn/ waren voor mij waardevol, vanwege de combinatie van eigenschappen van Karlien: luisteren, empatisch, direct, open en eerlijk over de situatie, oplossingsgericht, weet het juiste er uit te halen.


PetervdP, cliënt This is my Life! – mrt 2022:

Het is bijzonder prettig om met je te praten en te werken aan jezelf. De sfeer die je brengt is fijn en maakt het veilig en gemakkelijk om te praten. Het onderzoeken voelt bijna gewoon als een natuurlijk proces geleid door je oprechte nieuwsgierigheid. Dat voelt heel comfortabel en maakt het “makkelijker” om samen dingen te onderzoeken.


Patiënte huisartsenpraktijk – feb 2022:

<< Niet boven, niet onder,
niet tegenover, maar naast elkaar.
Zomaar, eventjes maar. >>


Cliënte This is my Life! – nov 2021:

Ik heb echt ontzettend veel aan onze gesprekken gehad, heb je inmiddels aan meerdere personen aanbevolen. Ik vind je iig een topper, dus als ik weer een keer vastloop, dan weet ik je te vinden ; ).


J.D., huisartsenpraktijk – feb 2022:

Bedankt Karlien, voor het luisteren, je humor, het stellen van goede vragen en mij zelf aan het werk zetten als dat kon, de leuke dingen en het sparren over TA (Transactionele Analyse, red.).


Patiënt huisartsenpraktijk – april 2020:

Positief, empatisch, zorgvuldig, professioneel, een uitstekend overzicht van vorige gesprekken, goede vragen die er toe doen, ik voelde me gesteund.


Patiënt huisartsenpraktijk – maart 2019:

Vanaf de eerste behandeling voelde het contact met Karlien vertrouwd en prettig. Ze luisterde echt naar me, had geen vooroordelen en bekeek zaken met een objectieve blik. Ze kwam met handige tips, verschillende invalshoeken en was een erg prettige gesprek- en sparringpartner. De sessie vlogen voorbij.


Patiënt huisartsenpraktijk – februari 2015:

Karlien reageerde zeer adequaat op hetgeen ik haar vertelde: no nonsens, helder, analytisch en kon goed gedetailleerde informatie in het groter geheel plaatsen. Verder viel mij op dat ze in zeer korte tijd een open en veilige atmosfeer wist te creëren. Ze maakte effectief contact door een goede balans tussen zakelijk en persoonlijk, en paste het niveau van het gesprek dat we voerden op de juiste momenten aan. […] Karlien kwam op mij over als een ter zake deskundig psycholoog, met een opgeruimd karakter en open blik. Ik ben zeer positief over het gesprek dat ik met haar had.


Jolanda (One-on-One-sessies) – maart t/m juni 2013:

Om te beginnen vind ik jou een heel prettig en open persoon. Je hebt me geholpen om zaken op een rijtje te krijgen. Dankzij jouw begeleiding heb ik ontdekt welke patronen ik volg en je hebt me handvatten gegeven om beter voor mezelf te zorgen. Ik ben er nog niet, maar dit gaat me zeker helpen om weer de regie over mijn leven terug te krijgen. 


Jolanda (One-on-One-sessies) – oktober 2012 t/m januari 2013:

Een luisterend oor met veel aandacht voor de eigen kracht van het individu. Je leert om jezelf op een andere wijze te benaderen. Je krijgt een spiegel voorgehouden. Ik ben er nog niet, maar de sessies hebben me wel op weg geholpen.


Sandy (Workshops Ik in mijn Wereld) – oktober en november 2012:

Ik heb de indruk dat ik hetgeen ik heb geleerd en gelezen verder kan toepassen in mijn dagelijkse leven omdat het op zich kleine veranderingen zijn, maar met een grote impact, zoals de bewustwording en oefening met ‘Ja, en…’.


Deelnemer (Workshops Ik in mijn Wereld) – oktober en november 2012:

Jouw enthousiasme waarmee je de cursus geeft, maakt het erg leuk. Ook dat je deelt over je eigen bloopers geeft de avond een luchtiger karakter. Ik heb de neiging om vaak heel veel bergen te zien en dat was nu minder. Ook het respect voor iedere cursist vond ik fijn.


Marjolijn (Workshops Ik in mijn Wereld) – oktober en november 2012:

Ik zou deze workshops anderen aanraden omdat jij een leuk mens bent en je graag je kennis wilt delen met anderen. Jouw enthousiasme nodigt mensen uit om hun grenzen op te zoeken. Je luistert goed naar de ander en laat een ieder in haar waarde. Wanneer je op je automatische piloot gaat, lijkt je ontwikkeling stil te staan.


Deelnemer (Workshops Ik in mijn Wereld) – oktober en november 2012:

We hadden een diverse groep en ik heb veranderingen bij mezelf, maar ook bij anderen gezien. Je bent een mensenmens. Je stelt je open en toch ook kwetsbaar op.
Enkele eigen ervaringen waren voor mij een eye-opener: ‘Oh, het lukt anderen ook niet altijd om de rust in een bepaalde situatie te bewaren’. Daardoor heb ik mijn doel bijgesteld: voor alles wat wel goed gaat, geef ik mezelf een compliment!
Ik heb beter leren omgaan met bewustwording/ voelen. Ervaringen van anderen waren voor mij ook herkenbaar.
Iedereen zou deze cursus (moeten) willen doen.
Deze maatschappij verziekt een hoop. Even met twee benen op de grond en vanuit je gevoel bezig zijn, levert veel op. Ik kan meer genieten van minder (de kleine momentjes). Dat is toch super.


Marcel (One-on-One-sessies) – september en oktober 2012:

Ik heb de sessies gevolgd met een positieve instelling, dat terwijl er wel degelijk een probleem is in mijn omgang met mijn directe omgeving. Hierin heb jij mij weer de inzichten gegeven die ik toch was verloren. Eigenlijk hele simpele middelen die dan niet meer in je systeem zitten, waardoor je een bepaalde bewustwording over het hoofd ziet. Dat is de hoofdzaak waarin jij het goed hebt aangepakt: met rust, goed luisteren, het laten inzien vanuit mijzelf en een vertrouwd gevoel geven.


Esther (Loopbaan/ Waar wil ik naartoe?-sessie) – september 2012:

Ik realiseerde mij dat mijn verhaal erg vaag was, maar door jouw vragen lijkt in dit geheel meer een lijn te komen. Verder vond ik het erg fijn om eerlijke en duidelijke tips van je te krijgen.


Yvette (One-on-One-sessies) – maart t/m juni 2012:

 Ik heb je begeleidingsstijl als erg warm, betrokken en prettig ervaren. Ik heb veel inzicht gekregen in mijn eigen gedrag en de keuzes die ik maak. Het was natuurlijk ook wel een emotionele achtbaan, maar dan op een positieve manier. Je hebt me laten inzien dat ik zelf kan veranderen en hiermee de regie over mijn eigen leven terugkrijg.


Hester (training Leef in BalanZ) – februari 2012:

Het is leuk om te zien hoe jouw kwaliteiten worden ingezet. Op mij komt jouw houding altijd zeer positief en niet veroordelend over en dat is een prettige en veilige basis om met elkaar een veranderingsproces aan te gaan.


Marjolein (training Leef in BalanZ) – 2011:

Heb me erg op mijn gemak gevoeld, prettige omgang met de rest van de groep. Respect en acceptatie van elkaars mening en grenzen.


Deelnemer (training Leef in BalanZ) – 2011:

Ik zie duidelijke veranderingen en voel deze ook bij mezelf.


Emmie (training Leef in BalanZ) – maart 2010:

Ik heb écht het gevoel dat ik een stap dichter bij ben, om mijn gevoel in balans te krijgen. In de cursus worden heel veel handvatten en tools aangereikt om beter te weten wat je gevoel eigenlijk is en hoe je met je gevoel kan omgaan.

In de eerste les had ik het over ‘denken’ in de laatste les had ik het over ‘voelen’.


Deelnemers workshops Montfoort – 2010:

Ik vond deze training veelzijdig, vrolijk, positief, open en verrassend.

Leuk om te zien wat je gevoel en intuïtie je aangeeft. Veel handreikingen om je je te realiseren dat je altijd een keuze hebt.