One on One’s

In de one-on-one sessies ga je bezig met de uitdagingen waar je jezelf voor gesteld ziet. Jij bepaalt wàt je wil aanpakken, samen kijken we hoe we dat kunnen doen.

Klik op de buttons om te zien of er een one-on-one tussen zit die bij je past. Of wees creatief en verzin er zelf één!

Iedere one-on-one duurt ongeveer één uur en de kosten per sessie zijn € 75,=. Ik ben vrijgesteld van BTW. (Aangezien ik niet ben aangesloten bij enige ziektekostenverzekering, zal je de kosten waarschijnlijk niet terug krijgen. Bel voor de zekerheid met je verzekering om te vragen of er eventuele vergoedingen mogelijk zijn. Wellicht helpt het feit dat ik aangesloten ben bij het Nederlands Instituut voor Psychologen en ik mezelf Psycholoog NIP mag noemen, zie Wie ben ik?)

We beginnen altijd met een Dumpsessie waarin we samen kijken welke onderwerpen er op de agenda komen te staan. Alles gaat uiteraard in samenspraak met jou.


One-on-one’s

1. Frustratiesessie
Zou jij wel eens plastic zakken stuk willen trekken of telefoonboeken door midden willen scheuren uit frustratie? Dat kan! In deze sessie beginnen we met de agressie. Als al die stoomketel-energie eruit is, gaan we samen opruimen en kijken waar die frustratie vandaan komt. Doel: volgende keer op tijd ‘stoom afblazen’…

2. Dumpsessie
Veel te veel in je hoofd? Last van gedachte op gedachte? Weet je niet meer waar je moet beginnen met oplossen? ‘Spuug’ al die hersenspinsels uit. Samen brengen we orde aan en bekijken we welke onderwerpen prioriteit hebben. Wat is het niet meer waard om mee in je hoofd te zitten en welke gedachten kan je al opruimen? Orde in de chaos, schept ruimte voor nieuwe dingen.

3. ‘Waar wil ik naartoe?’
Weet jij even niet meer wat nou jouw doel is? Waar je naar toe wil in je (privé-)leven en hoe je dat dan het beste kan aanpakken? Kom erachter waar jij naartoe wilt. Leer stappen te maken in de juiste richting.

4. Spiegelsessie
In deze sessie zet ik je letterlijk voor de spiegel. Je gaat de confrontatie aan met jezelf. Zie jij, doe jij, voel jij wat je wilt zien, doen en voelen? Waar sta je? Waar ben je?

5. (Ont)s(tr)essie
Stress, drukdrukdruk, veel te doen, te weinig tijd? Altijd blossen op je wangen, haast in je lijf, pijntjes her en der en nergens meer tijd voor. Kom langs om te ontstressen. Samen gaan we op zoek naar jouw ‘druktebronnen’ en maken we een stappenplan om deze hanteerbaar te maken.

6. ‘Van moeten naar willen’
Ben je alleen maar bezig met takenlijstjes en met dingen die moeten gebeuren? In deze sessie leer je om van het ‘moeten’ ‘willen’ te maken of de ‘moetjes’ helemaal van je takenlijst af te halen. Wat hou je dan over? Een lijst met ‘willen’ en zin om daar mee bezig te gaan. Fijn!

7. Energielijst
Weet jij niet meer wat je nou leuk vindt om te doen of heb jij iemand nodig die dit samen met jou weer op een rij kan zetten? Tijdens deze sessie halen we alles erbij en loop jij fluitend je leven weer in.

8. ‘Luister (niet) naar je interne stemmen!’
Kan jij soms ’s nachts ook niet slapen van al die gedachten die in je hoofd aan het rondspoken zijn? Wat moet jij allemaal? Leer eens luisteren én leer ze de mond te snoeren.

9. ‘Doorbreek je cirkels’
Zit jij af en toe in gedrag/ gedachten of gevoelens die je belemmeren en die diep in je hart afwijken van wat je eigenlijk zou willen doen/ denken of voelen? Zit je in patronen waar je zelf niet (meer) uit kan komen? Volg deze sessie(s) en ervaar hoe je jezelf een ander reactierepertoire kan aanleren.

10. De Nul-sessie
Ben je steeds maar bezig met de toekomst en met wat er morgen, volgende week, volgende maand of over een jaar moet/ kan/ zal gebeuren. Ga samen met mij het ‘nu’ ontdekken. Dit is immers het enige moment dat je hebt.

11. ‘Always look on the bright…’
Ben je de zon en de vrolijke noot een beetje kwijt? Is het bij jou alleen nog maar bewolkt of zelfs regenachtig? In deze sessie(s) leer je je weer richten op de positieve dingen. Ervaar hoe de zon weer door de wolken breekt en je leven weer wat kleur geeft.

12. ‘Opgeruimd staat netjes!’
Is het ‘niet netjes’ in je huis en ook niet in je hoofd? Zie wat de link tussen leefomgeving en gedachten met je doet en leer zowel je buiten- als je binnenwereld op te ruimen. Creeër letterlijk en figuurlijk ruimte.

13. Klankbordsessie
Heb je bepaalde gedachten die je even wilt checken? Met name om te zien of dit okee is of dat je echt vast in jouw gedragingen zit? Wil je de bevestiging van een onafhankelijke doch professionele ander? Check of jij op de goede weg zit of dat er nog andere wegen zijn die naar Rome leiden…

14. Sparringssessie
Wil jij een onbevooroordeeld iemand laten meedenken met jouw ideeën, dan is dit het gesprek voor jou. Samen komen tot oplossingen, tot nieuwe gedachten, tot nieuwe inzichten en dan weer zelf verder.

15. Adviesgesprek
Zit jij ergens mee waar je advies over wilt? Niet iemand die vraagt:” Wat vind je zelf?”, maar echt ongebreideld advies van een onafhankelijk psycholoog? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek.

16. Setjessessie
Heb jij een relatie met een persoon wat niet helemaal loopt zoals je zou willen? Durf je niet uit te spreken naar je partner wat je voelt, heb je altijd ruzie met je zus, zit je niet op één lijn met je moeder of verloopt het contact stroef tussen jou en je vriend(in)? Kom eens samen op gesprek om te kijken waar de lucht geklaard kan worden en maak opnieuw kennis met de personen die jullie nu zijn.

17. Weer alleen-sessie
Kom jij net uit een (langdurige) relatie? Loop je met je ziel onder je arm en weet je niet meer zo goed waar en hoe je jouw leven moet oppakken? Kom de dingen eens op een rij zetten: Hoe moet ik verder? Wat is er mis gegaan? Hoe kan ik dat een volgende keer anders doen? Wat ligt bij mij? én Wat ligt bij de ander? Zet jezelf weer op de rit!

18. Loopbaan- begeleiding
Ben jij even de weg kwijt hoe jij de aankomende paar jaar van je werkzaam leven wilt doorbrengen? Heb jij even niet meer helder wat je kwaliteiten en talenten ook alweer zijn? Weet jij niet hoe je de volgende stap in je carrière kan nemen? Samen zetten we een actieplan op om te komen waar jij je ‘on top of the world’ voelt.

Facebook

LinkedId